+36 99 340 440
hu
Árajánlatkérés

Mit vigyünk magunkkal?

A vizsgálat után milyen kérdések merülhetnek fel?

Felkészülés a gasztroszkópia vizsgálatra (gyomortükrözés):

Felkészülés a kolonoszkópia vizsgálatra (vastagbéltükrözés):

A kolonoszkópiára való felkészülés napokkal a vizsgálat előtt megkezdődik. A kezelőorvossal egyeztetve olyan diétára van szükség, amely a lehető leginkább elősegíti a belek kiürülését, salakanyag-mentességét.


Ebben az időszakban tartózkodni kell a túlzott rosttartalmú ételektől (a rostok rendszerint segítik az emésztést, ám salakanyagaik a bélben felgyűlve akadályozzák a vizsgálatot). A vizsgálat napján egyáltalán nem szabad enni, a kolonoszkópiát éhgyomorra végzik.


Amennyiben a páciens állandó gyógyszereket szed, a béltükrözés kiírásakor beszélje meg orvosával, hogy ezeket a gyógyszereket be szabad-e vennie a vizsgálat előtti estén, illetve a kolonoszkópia reggelén. Előfordulhat, hogy egyes készítményeknél más-más előírást kell követni, ezért fontos a részletes konzultáció.


A vizsgálat előkészítésének ugyancsak része a hashajtók alkalmazása, amelyek szintén elősegítik, hogy a béltükrözés idejére minél üresebb, azaz minél áttekinthetőbb állapotba kerüljön a bélrendszer. Ezt a célt szolgálja a vizsgálat előtti beöntés is, amikor mesterségesen, a végbélen át a szervezetbe vezetett folyadékkal „öblítik” át a vizsgálandó bélszakaszt.


Forrás: www.daganatoserek.hu

Hasi ultrahang:

A vizsgálat előtt 4-6 órával tanácsos utoljára enni, ezután csak vizet szabad fogyasztani (a rendszeresen szedett gyógyszerek bevehetők). A vizsgálat eredményessége érdekében, telt hólyaggal szükséges érkezni.